5 SIMPLE STATEMENTS ABOUT TüP BEBEK TEDAVISINDE KARşıLAşıLABILECEK PSIKOLOJIK SORUNLAR NELERDIR? EXPLAINED

5 Simple Statements About Tüp Bebek Tedavisinde Karşılaşılabilecek Psikolojik Sorunlar Nelerdir? Explained

5 Simple Statements About Tüp Bebek Tedavisinde Karşılaşılabilecek Psikolojik Sorunlar Nelerdir? Explained

Blog Article

Kadından döllenme işleminin gerçekleştirilmesi advertına tüp bebek tedavisinde yumurta toplama işlemi yapılır. Bu işlemde kadına anestezi uygulanır. İşlemin birtakım riskleri söz konusudur. Bunlar;

Kısırlık tedavisinin ilk basamağında altta yatan nedenin saptanması ve ortadan kaldırılmasına yönelik uygulamalar yer alır.

Genetik Testler: Kısırlık, gebelik kayıpları veya sakat doğumlara sebep olan genetik bir durum olup olmadığını anlamak amacı ile yapılabilir.

Anne adayından yumurtaların toplanmasına paralel olarak spermlere de ihtiyaç vardır. Baba adayından bu süreçte eş zamanlı olarak spermler toplanır.

Tüplerde biriken sıvı rahim içine akarak embriyo üzerinde toksik etki oluşturabilmektedir ve hamilelik şansını %50 azaltmaktadır.  

Latince advertisementıyla "in vitro fertilizasyon(IVF)" olarak bilinen bu tedavi, kısırlık ya da farklı doğurganlık sorunları olan ailelerin bebek sahibi olmalarını sağlayan tekniklerden biri.

Tüp bebek tedavisine ek olarak yapılan genetik testler olan PGS ve PGD'ye sadece tıbbi nedenlerle izin verilir.

Embriyoların rahim dokusuna transferi steril ameliyathane ortamında cerrahi olarak gerçekleştirilir. Transfer işlemi öncesinde kişi normal jinekolojik muayene pozisyonunda yatırılır ve vajinaya yerleştirilen spekulum aracılığıyla rahimin ilk muayenesi yapılır.

Normal bir hamilelikte, erkek spermi bir kadının yumurtasına nüfuz eder ve yumurtalıklardan olgun bir yumurta salındığında yumurtlamadan sonra onu vücudunda döller. Döllenmiş yumurta daha sonra rahim duvarına yuvalanır. Yani cinsel ilişkinin ardından sperm ve oositin birleşmesi ile oluşan yeni hücre (zigot) anne adayının rahmine yerleşir.

İki embriyo transferi yapıldığında dahi çoğul gebelik elde etme oranı %thirty civarındadır. Bu nedenle tüp bebek tedavisi genelde tekil gebelik ile sonuçlanabilmektedir.

Böbreklerden idrar torbasına doğru giden idrarda eğer ki kum ve taş varsa idrar kanallarında rahat bir şekilde ilerleyemez. Bunun sonucunda birikme meydana gelir. Oluşan taşlar idrardan aşağıya inemedikçe de ağrı yaygınlaşır ve idrar çıkma isteği artış gösterir. useful link Bu süreçte idrarda koyulaşma meydana gelirken kan da görülebilir.

Bütün bu aşamalardan sonra tedavi amaçlı yapılan operasyonlar tamamlanmış olsa da süreç hamilelik aşamasından bebeğin doğum aşamasına kadar devam eder. Bebeğin sağlıklı bir şekilde doğması tüp bebek tedavisinin başarılı olduğunu gösterir.

Teknolojinin gelişmesi, hazır gıdaların yaygınlaşması ve yoğun çalışma temposu kilo almaya sebep olan başlıca faktörler arasında yer alır. Birçok işin teknolojik araç, gereçlerle yapılması, sofralarda daha pratik olan try here hazır gıdaların yaygınlaşması fazla kilolara zemin oluşturuyor.

Yoğun bakım sonrası fizik tedavi, hastaların hareketliliklerini ve güçlerini yeniden kazanmalarına lawnımcı olan bir rehabilitasyon sürecidir. Yoğun bakım, ciddi yaralanmalar veya website hastalıklar sonrasında gereksinim duyulan bir tedavi şeklidir.

Report this page